YSE

Developing future leaders

Zaid Aadroun, Boskalis powered by YSE

Op een willekeurige woensdag afgelopen zomer kreeg ik een suggestie op Facebook: of ik YSE niet eens had overwogen als volgende stap. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik op dat moment nog niet eerder had gehoord van YSE. Nadat ik op onderzoek uitging merkte ik dat mijn gevoel steeds enthousiaster werd van wat ik las over YSE. Het feit dat ik, ondanks mijn werkervaring, de kans krijg om verder te investeren in mijzelf als persoon en als professional om mijn impact binnen mijn werkzaamheden en de organisatie te versterken.

Maar voordat ik op dit punt kwam, had ik al flink wat kilometers gemaakt in de reis die wij “het leven” noemen. Zo heb ik eerst de bachelor Sport Marketing aan de Johan Cruyff University behaald. Tijdens deze studie heb ik ook een tijd in Canada gewoond en gestudeerd aan de University of Windsor. Daarna heb ik een master in Marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gedaan. De afgelopen 3,5 jaar heb ik met veel plezier diverse projecten vanuit het hoofdkantoor van Ahold naar de business (winkels) uitgerold. Ondanks dat ik veel heb geleerd in deze periode wilde ik toch graag naar een rol waar ik meer focus kon leggen op een discipline.

Het was toen dat ik op een willekeurige woensdag afgelopen zomer de vacature van het Boskalis powered by YSE traineeship onder ogen kreeg. Boskalis IT is al geruime tijd bezig met een transitie en wilde daar graag Young Professionals voor hebben die vanuit hun frisse blik de boel kunnen opzwepen en veranderen! De komende anderhalf jaar zal ik, samen met mijn 5 andere trainee-collega’s, het traineeship doorlopen met elk half jaar een andere opdracht binnen de IT afdeling. Voor mijn eerste opdracht schrijf ik een verbeterplan ter verbetering van de communicatie vanuit IT services naar de business. Daarnaast zal ik ook een aantal procesverbeteringen gaan doorvoeren binnen de service desk afdeling van Boskalis. Al met al een ontzettend uitdagende opdracht voor de komende 6 maanden en als de eerste 2 maanden een voorbode mogen zijn voor de rest van het traineeship; dan weet ik in ieder geval dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Recente berichten