YSE

Developing future leaders

Sterre Scholten, Kirkman Company powered by YSE

De hele wereld in je eentje verbeteren is een onmogelijke opgave. We hebben elkaar nodig. Denk aan Nelson Mandela, Barack Obama of Anita Roddick (founder Bodyshop), Elon Musk (founder Tesla). Succesvolle mensen verzamelen mensen om zich heen om samen met hen, in kleine stapjes te streven naar vooruitgang. Deze kleine stapjes maken het verschil, door samen bij te dragen aan het grote resultaat.

Binnen organisaties vinden we het vaak lastig deze stappen naar vooruitgang niet uit het oog te verliezen. In de waan van de dag worden korte termijn doelstellingen al snel belangrijker, waardoor lange termijn doelstellingen en visie op de achtergrond verdwijnen. Hoe meer ik me dit ging realiseren, hoe leuker het me leek om organisaties hierbij te helpen als consultant.

Als Young Professional bij Kirkman Company word ik gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen, maar ook (en misschien nog wel belangrijker) om uit mijn comfort zone te stappen. Nieuwe dingen te proberen. Mijn ontwikkeling gaat dan ook niet met stappen, maar met sprongen vooruit. Ondanks deze snelheid ervaar ik ook de ruimte om pas op de plaats te maken. Ruimte voor reflectie werkt voor mij vaak erg verhelderend. Deze ruimte voor zowel actie als reflectie wil ik graag kunnen creëren bij mijn opdrachtgever. Ik ben er van overtuigd dat die balans en openheid noodzakelijk is om te willen en kunnen veranderen.

Iedere dag ga ik weer blij aan het werk met als doel: organisaties ontwikkelen tot een social enterprise, 100% relevantie voor alle stakeholders. Als duwer van de trekker samen met Kirkman Company onderdeel willen zijn van iets groters. Ik ben ontzettend trots dat ik mag mee timmeren aan deze weg naar vooruitgang!