YSE

Developing future leaders

Sjoukje van der Hout, Boskalis powered by YSE

In de uitnodiging voor mijn eerste trainingsdag bij YSE stond het volgende: We starten de dag met kennismaken met elkaar. Ik vraag je daarvoor een voorwerp mee te nemen. Bij voorkeur heeft het voorwerp iets te maken met wat je geleerd hebt in je leven waar je trots op bent. Ik nam mijn zwemdiploma’s mee. En ik leg je graag uit waarom.

Ik was net 5, ik had een hekel aan zwemmen en met veel tegenzin mijn A-diploma gehaald. Als de dag van gisteren herinner ik me dat m’n moeder toen naast me kwam zitten in de kleedkamer van het zwembad. Ik wilde namelijk stoppen met zwemmen en ik wilde het bij dat ene zwemdiploma laten. We hadden een goed gesprek van moeder tot dochter waarin we de voor- en nadelen de revue lieten passeren. Uiteindelijk besloot ik door te zetten en na een periode die voelde als jaren (maar volgens mijn diploma slechts 3 weken had geduurd), was het moment daar: ik kreeg mijn B-diploma: glunderend en stralend, wat was ik trots op mezelf. Voor mij staat dat zwemdiploma nog altijd symbool voor het eerste moment waarop ik leerde om door te zetten en het uiterste uit mezelf te halen. Iets wat ik nooit meer ben verleerd.  

Na mijn zwemdiploma volgden er nog vele diploma’s, met als kersjes op de taart een Bachelor Rechten, een Bachelor Communicatiewetenschappen en een Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Ik heb altijd veel voldoening gehaald uit mezelf verder ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Toen ik was afgestudeerd zocht ik dan ook naar een manier om deze trend voort te zetten. Via een oud dispuutsgenootje kwam ik bij YSE terecht, waar mijn oog viel op het IT traineeship van Boskalis. Deze stoere Nederlandse multinational, zocht 6 nieuwe trainees die in staat zouden zijn een verandering teweeg te brengen en hun omgeving hierin mee te nemen. Die zich zouden onderscheiden door hun positieve uitstraling en die met een hoge mate van pro-activiteit en lef aantoonbaar het verschil wilden maken. Ik  kon me letterlijk in elk woord van de vacature tekst vinden en besloot direct te solliciteren.  

Sinds 1 oktober 2015 ben ik 1 van die 6 trainees van Boskalis IT. Ik volg hier een Incompany traineeship,  wat betekent dat ik in dienst ben bij Boskalis, maar dat Boskalis onze trainingen laat verzorgen door YSE. Gemiddeld genomen zit ik om de vrijdag daarom bij YSE in Baarn, om trainingen of collegetours te volgen. Het traineeship duurt 1,5 jaar en in die tijd zal ik 3 opdrachten van 6 maanden op verschillende afdelingen binnen de IT divisie uitvoeren. Mijn eerste opdracht is het opzetten van een strategisch leveranciers overleg en tevens ben ik verantwoordelijk voor het implementeren van Software Asset Management binnen Boskalis. De eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen.  Er heerst een hele positieve, informele, innovatieve sfeer binnen Boskalis. We krijgen meteen al veel verantwoordelijkheden en onze ‘frisse blikken’ worden heel warm ontvangen.

Oh en wat ze me vroegen op te sturen toen ze me een contract aanboden bij Boskalis? Een kopietje van m’n zwemdiploma’s! (En ja, bij mij thuis lachen we daar nog steeds om..)

Recente berichten