YSE

Developing future leaders

Sander Bouw, Kirkman Company powered by YSE

Toen ik net aan mijn Master was begonnen organiseerde mijn studievereniging ECU’92 een lezing waarop Cas van Arendonk kwam spreken, één van de Managing Partners van Kirkman Company. Zelf kon ik daar niet bij zijn, maar mijn studiegenoten vertelden mij achteraf enthousiast dat ze geïnspireerd waren door het verhaal van Cas over hoe Kirkman Company bestaande organisaties transformeert tot Social Enterprises. Ik besloot een kijkje te nemen op de website van Kirkman Company en ook ik raakte enthousiast. Ik was destijds op zoek naar een stage om erachter te komen of consultancy iets voor mij was, dus ik belde op, mocht op gesprek komen en een paar weken later startte ik als stagiair.

Tijdens mijn Bachelor Economics & Business Economics leerde ik dat veel organisaties als doel hebben om winst te maximaliseren. Ik leerde bij mijn Master Behavioural Economics een nuance kennen: veel individuen en bedrijven gedragen zich helemaal niet zo rationeel om maximaal financieel gewin te kunnen realiseren. Het is namelijk moeilijk om optimale keuzes te maken en niet iedereen wordt gedreven door het lonkende perspectief van een zak geld. Ik denk ook dat er veel meer is dan alleen die zak geld. Organisaties hebben bij uitstek heel veel kansen om naast winst bijvoorbeeld ook maatschappelijke impact te creëren en ik had het idee dat niet al deze kansen benut werden. Ik wilde Kirkman Company daarom maar al te graag helpen om andere organisaties relevant te maken voor al hun stakeholders.

Tijdens mijn stage van vijf maanden leerde ik YSE goed kennen. Ik ontmoette veel trainees op kantoor in Baarn en deed mee aan de YSE24 Business Game. Als stagiair keek ik ietwat jaloers toe hoe alle YSE-ers bezig waren met uitdagende opdrachten, hoe zij gave trainingen kregen en hoe ze optimaal begeleid werden. Van heel dichtbij kon ik zien hoe goed het traineeship in elkaar zat en hoeveel kansen je als YSE-er krijgt om jezelf te ontwikkelen. “Dat wil ik ook!”, dacht ik. En dat heb ik nu ook! Na mijn stageperiode kreeg ik de kans om als trainee aan de slag te gaan en die kans heb ik met beide handen gegrepen. Precies een jaar nadat ik als stagiair startte, startte ik nu als Young Professional. 1e doel gehaald, op naar de rest!