YSE

Developing future leaders

Ronald Scheffers, Digital

Je herkent het wel, je bent afgestudeerd, eindelijk klaar! Maar wat nu? Tijdens je studieperiode zijn de jaren voor je uitgestippeld, je weet tot wanneer je bezig bent en dat geeft enige houvast. De euforie die ontstaat als die mijlpaal dan ook (eindelijk) is bereikt slaat dus ook al snel om in een ander gevoel, maar wat nu? Je begint na te denken over wat je wilt, wat belangrijk voor je is, wat je goed kan en welke kwaliteiten je verder wilt ontwikkelen.

Met deze gedachtegang ben ik na mijn Master Strategy and Organization aan de VU gaan solliciteren voor het Information Management traineeship van YSE. Na een spannende doch fijne selectie dag ging ik met een goed gevoel naar huis, volgens mij is dit het! Ongeveer een week later kreeg ik het langverwachte telefoontje. Na een minuut vriendelijkheden te hebben uitgewisseld (Hoe was je weekend? Alles best daar?) kwam het verlossende woord: Gefeliciteerd!

Zo’n anderhalve maand later zat ik, een paar weken vóór mijn begindatum, al bij een potentiele opdrachtgever aan tafel. Oeps, weer solliciteren, ik dacht dat ik daar wel van af was nu. Na ook dit gesprek succesvol te hebben doorlopen ben ik eind maart 2016 begonnen bij de RDW, direct bij de klant, waar ik mij mag bemoeien met de (interne) IT strategie op verschillende vlakken. Ook is het ontwikkelingstraject direct gestart, waar ik naast een vastgesteld programma samen met mijn People Manager heb gezocht wat nu het perfecte traject voor mij is.

Gelukkig is het niet alleen werk wat de klok slaat. In de eerste maand werd mij al gevraagd of ik vast over vakantie na kon denken want, work hard, play hard. In mijn vrije tijd sla ik graag een (beach)volleyballetje of zit ik op de mountain bike. Ook ben ik graag bezig met gadgets, games en technologie of pak ik een festival mee. Dit alles doe ik in het “dorp” waar ik vandaan kom, het altijd prachtige Amsterdam, waar ik samen met mijn vriendin Anieke vertoef.

Recente berichten