YSE

Developing future leaders

Nick Kaufmann, Boskalis powered by YSE

In november 2013 ben ik afgestudeerd aan de VU Amsterdam op de master business administration, met als specialisatie richting strategy & organisation. Hierna ben ik de sales ingedoken waar ik er achter ben gekomen dat ik mijn loopbaan als bedrijfskundige binnen de IT wil opbouwen. De uitdaging was om een IT traineeship te vinden bij een gerespecteerde organisatie waarbij een achtergrond in IT niet vereist is, het liefst geen startersfunctie is en dat ook nog eens aan de verwachtingen van een Young Professional van de generatie-Y voldoet.

Op het moment van schrijven zit ik exact twee maanden in het IT traineeship bij Boskalis powered by YSE en kan ik oprecht zeggen dat ik alle hierboven genoemde boxjes kan aanvinken. Vanaf dag één krijg je bij Boskalis het vertrouwen en de ruimte om dingen op jouw manier te doen. Ik heb mijn opdracht gekregen en van daaruit is het aan mij de uitvoering hiervan in te vullen. Je wordt gezien als frisse wind, er wordt naar je ideeën geluisterd en jouw mening telt. Uiteraard krijg je ondersteuning waar nodig, maar daar moet je dan wel om vragen. Als we kijken naar persoonlijke groei is dat het stuk waar wat mij betreft de kracht van YSE zit. YSE heeft zich gespecialiseerd in het bijeenbrengen en delen van kennis en informatie en het opstellen van het juiste persoonlijke ontwikkelplan middels trainingen en begeleiding. Zo ben je dus enerzijds zelf verantwoordelijk voor wat je haalt uit deze gecentreerde poel van talent en kennis en volg je anderzijds een vooraf opgesteld trainings- en ontwikkelprogramma.

Mijn opdracht voor de eerste zes maanden is om op de IT Services afdeling een problem management proces, evenals een asset management proces op te zetten en te implementeren. De gedachte is niet om deze processen zelf te ontwerpen en 'over de muur te gooien', maar om alle stakeholders van de processen zo dicht mogelijk bij het ontwerp en de implementatie te betrekken om zo tot een door iedereen ondersteunde werkwijze te komen. Dit betekent dus met veel mensen om tafel zitten, brainstorm sessies houden en het organiseren van workshops.

Alles bij elkaar meer dan genoeg inspiratie, handvatten, mogelijkheden en uitdagingen om een solide fundering voor de rest van mijn carrière te bouwen.

Recente berichten