YSE

Developing future leaders

Karima el Bay, Eurofins powered by YSE

Het leven is te kort om in de pas te lopen..

Met de nodige levenservaring, werkervaring en diploma’s op zak bereikte ik een moment in mijn leven waarop het tijd werd om weer bewust na te gaan denken over welke richting ik nu op wilde. Wat werd mijn volgende stap? Ik wilde weer fulltime gaan werken, maar dat wilde ik niet zomaar ergens gaan doen. Uit ervaring weet ik dat ik intrinsiek gemotiveerd moet zijn om vol energie en gedreven aan het werk te gaan en mijn potentie ten volste te benutten. Ik wil affiniteit hebben met het (eind-) product of de service waar het bedrijf in voorziet, ik wil snel leren en groeien, en ik wil de ruimte hebben om zelf iets te mogen ontwikkelen. Werken bij de grote jongens, een nobody zijn in een immens grote organisatie of passen in een vast stramien zag ik niet zitten.

Maar wat dan wel..?

Voordat ik op zoek ben gegaan naar vacatures, heb ik eerst gekeken naar al mijn vorige werkzaamheden en activiteiten. Waar kreeg ik energie van, wat wil ik niet meer en wat is de rode lijn geweest in mijn keuzes. Op deze manier te werk gaan biedt je de gelegenheid om je eigen profiel te schetsen en daarvanuit je keuze voor een werkgever te motiveren. Hierdoor ga je veel krachtiger en zelfbewuster gesprekken in en ontdek je of een werkgever bij jou past in plaats van je argumentatie te baseren en in te passen op een algemene vacaturebeschrijving.  Met deze (zelf)kennis ben ik uiteindelijk gaan praten met verschillende mensen en organisaties. Zo ben ik terecht gekomen bij YSE en het traineeship bij Eurofins. Deze combinatie sloot perfect aan op mijn wensen. YSE voorzag mij in de behoefte om mezelf te blijven ontwikkelen in een dynamische, ambitieuze en jonge omgeving door middel van tweewekelijkse trainingen. Terwijl Eurofins mij de uitdaging bood om dagelijks bezig te zijn met organisatorische vraagstukken in een snelgroeiend internationaal bedrijf waar je alle ruimte krijgt om echt te kunnen bijdragen en initiatieven te ontwikkelen.

Inmiddels..

Mijn eerste sollicitatie was meteen raak en anderhalve week later begon ik met mijn mede Young Professionals aan een introductieweek bij Eurofins waarbij alle laboratoria in Nederland werden bezocht. Inmiddels ben ik al 4 weken aan de slag, staat er 5.000 km op mijn teller bij en ga ik met veel plezier naar mijn werk.

Recente berichten