YSE

Developing future leaders

Joost Dekker, Eurofins powered by YSE

Eind 2010 behaalde ik mijn master Business Administration aan de Rijks Universiteit in Groningen. Voor mij stond toen vast dat ik carrière wilde maken in de bankwereld en dan het liefste bij een bank die sterkt vertegenwoordigd was in de Agrarische sector. Onder deze voorwaarde kom je dan al snel uit bij de Rabobank, en zo geschiedde.

Ik werd aangenomen als Intern Accountmanager bij het Food & Agriteam Oostland in Bergschenhoek (Delft e.o). Met veel plezier heb ik daar bijna 2 jaar een portefeuille beheert, die voornamelijk bestond uit glastuinbouwbedrijven. Gedurende deze jaren brak onder andere de EHEC-crisis uit, wat zorgde voor de nodige dynamiek. In de jaren die volgde heb ik me verder verdiept in kredietverlening in de rol van financieringsspecialist. In die rol schreef ik kredietaanvragen en voerde ik het beheer uit op bestaande financieringen (o.a. het analyseren maandcijfers, kwartaalcijfers en het uitvoeren van ratiochecks).

Na een kleine 5 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt vond ik dat het tijd was voor iets heel anders en een nieuwe uitdaging aan te gaan! Min of meer toevallig kwam uit bij Eurofins; een bedrijf waar ik tot dan toe nog nooit van gehoord had. Op zich vreemd als je je realiseert dat Eurofins wereldwijd meer dan 200 laboratoriums heeft en er meer dan 20.000 mensen werken. Na een aantal gesprekken werd ik aangenomen. Zo werk ik nu sinds augustus 2015 als (junior) business controller voor de vestigingen van Eurofins in Barendrecht en Graauw en mag ik vanaf november 2015 deelnemen aan het YSE traineeship. Ik zie dit echt als een enorm mooie kans om mijn persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen!

Recente berichten