YSE

Developing future leaders

Jochem Boodt, OverhYd

Afgelopen zomer legde ik de laatste hand aan mijn scriptie. Na de bachelors Geschiedenis en Wijsbegeerte had ik voor de master Internationale Betrekkingen gekozen en deze met veel plezier afgerond. Wat nu? Waar lag mijn interesse nu echt? Gedurende mijn studententijd had ik niet alleen gestudeerd, maar was ik ook op uitwisseling gegaan in Berlijn en liep ik stage op de Nederlandse ambassade in Sri Lanka. Misschien kon ik wel putten uit die ervaring? 

In mijn tijd bij ambassade leerde ik niet alleen egg hoppers met pol sambol te waarderen, maar was ik ook druk aan de slag om de wensen van Nederland en Sri Lanka te verbinden. Ik merkte dat ik het interessant vond om betrokken te zijn bij de samenleving van beide landen en dat de rol van de overheid hierin mij aansprak. Daarbij deed het dynamische werk van de ambassade een beroep op mijn aanpassingsvermogen. 

Het was me na deze ervaring duidelijk dat ik me verder wilde ontwikkelen en een kijkje wilde nemen binnen de publieke sector. Een traineeship binnen de overheid zou goed bij deze wensen passen. Het OverhYd Traineeship van YSE was dan ook direct een schot in de roos. Je krijgt niet alleen de kans om in twee jaar bij meerdere overheidsinstellingen aan de slag te gaan, maar kunt ook gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt aan de hand van trainingen, intervisie en individuele begeleiding. De eerste één-op-één gesprekken hebben mij al een enorm verfrissend perspectief op mezelf gegeven. Daarbij zorgt de grote groep YSE-ers die er al is voor een leuke en ontspannen sfeer. 

Recente berichten