YSE

Developing future leaders

Evelien Broers, Smurfit Kappa powered by YSE

Met een Bachelordiploma, buitenland- en bestuurservaring in mijn rugzak begon ik aan mijn master. Strategie, besluitvormingsprocessen en een bedrijf naar de top navigeren hebben mij altijd enorm geboeid, dus een Master in Strategic Management was voor mij een goede fit met als belangrijk onderdeel: de scriptie.

Toen ik tekende wist ik het nog niet, maar met mijn afstudeerstage aan de Amsterdamsestraatweg viel ik met mijn neus in de boter. Een inspirerende omgeving vol jonge mensen, allemaal vastbesloten om zichzelf te blijven verbeteren en gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen. Ook al liep ik stage bij Kirkman Company, in Baarn kwam ook in aanraking met YSE-ers. Bij practice meetings, maar vooral tijdens de lunch en op vrijdag kreeg ik de kans om ze het hemd van het lijf te vragen en vast een beetje te proeven van wat het nu allemaal inhield, zo’n traineeship bij YSE. Needless to say, dat wilde ik ook wel!

Hoewel ik een tijd erg getrokken werd in de richting van de wervelende wereld van consultancy, merkte ik het afgelopen jaar dat ik het nog leuker vind om echt bij een bedrijf te wortelen en veranderingen in gang te zetten, mee te maken én het resultaat te blijven zien. Het incompany traineeship bij Smurfit Kappa bood alles wat ik zocht: met en van elkaar leren, cross-industry kennis delen én persoonlijke ontwikkeling, gecombineerd met het aangaan van uitdagingen en groeien binnen een internationaal bedrijf.

Ondertussen zitten de eerste twee maanden er op en ben ik volop aan de slag met mijn eigen project op de verkoopafdeling van drie vestigingen, afgewisseld met trainingen om Smurfit Kappa en alle ins en outs van de golfkartonindustrie te leren kennen (nooit geweten dat een kartonnen doos zo interessant kon zijn!). De komende twee jaar zal ik nog drie andere opdrachten gaan doen, allemaal bij andere vestigingen en op andere afdelingen. Met ook nog eens de trainingen van YSE op het programma aan afwisseling en uitdaging geen gebrek.