YSE

Developing future leaders

Emmelie van Kooten, OverhYd

Het is een zonnige zomerdag ergens in juli. In plaats van een bezoekje aan het Haagse strand ben ik hard aan het zwoegen voor mijn scriptie: de deadline nadert. Toch gun ik mezelf een kleine pauze op mijn balkon. Ik pak mijn telefoon: *ping* een medewerker van YSE wil me toevoegen op LinkedIn. Aha, dat is interessant! Eens even op de website kijken. Mijn oog blijft gelijk hangen op de vraag: ben jij op zoek naar een gaaf traineeship? Ja zeker, dit is precies wat ik zoek! 

Ik win de nodige informatie in op de website en bij een dispuutsgenootje, die net haar traineeship bij YSE heeft afgerond (handig zo’n netwerkje) en ben direct super enthousiast over het concept van YSE. Deze kleine pauze is iets uit de hand gelopen: ik heb dezelfde dag nog gesolliciteerd!  

Na een succesvolle selectiedag ben ik in januari 2016 begonnen als OverhYd Young Professional. Ik heb een bestuurskundige achtergrond en ben altijd erg geïnteresseerd in politiek-bestuurlijke verhoudingen en wat schuil gaat achter beweegredenen van mensen. Toch had ik aan het begin van mijn professionele carrière nog geen duidelijk beeld binnen welke functie of omgeving ik het beste pas. Het traineeship van YSE biedt mij daarom een mooie kans om binnen verschillende organisaties een kijkje te nemen en te ontdekken waar voor mij de fit is.

YSE is een unieke organisatie waarin je direct veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen krijgt. Dit in combinatie met de trainingen, coaching gesprekken en goede en persoonlijke begeleiding van onder andere je People Manager maakt dat je jezelf in een rap tempo kan ontwikkelen. Binnen YSE hangt een positieve, open en vooral een heel energieke sfeer. Ik kan me geen betere start voorstellen en heb veel zin in de komende twee jaar!

 

Recente berichten