YSE

Developing future leaders

David Buitelaar, Eurofins powered by YSE

Na het avontuur van afstuderen op de Spoed Eisende Hulp in een Amerikaans ziekenhuis, kwam dan toch echt de afronding van mijn masters in Technology & Operations Management en Supply Chain Management aan de Rijks Universiteit Groningen. Na met veel plezier gestudeerd te hebben was het tijd voor de volgende stap: aan het werk. Maar wat nu? Wat is de rode draad geweest in mijn studie waaruit ik energie haalde?

Tijdens mijn Amerikaanse avontuur leerde ik dat ik enthousiast werd van werken in een dynamische omgeving vol actie en verandering. Persoonlijke groei en een dynamische werkomgeving zocht ik in een baan. Na diverse vacatures te hebben gezien op internet, kwam ik in aanraking met YSE. Na het lezen van introducties van andere YSE’ers, net zoals jij nu doet, merkte ik dat YSE zich kenmerkt door gedreven én enthousiaste Young Professionals die naast werken een persoonlijke groei doormaakten. Ik wilde dat ook doen!

Er waren diverse Traineeships mogelijk bij YSE waarvan het Eurofins Traineeship er één was. Eurofins heeft in 39 landen meer dan 250 laboratoria en 25.000 medewerkers en toch had ik er nog nooit van gehoord. Na mezelf te hebben verdiept in Eurofins, kwam ik er achter dat Eurofins de visie heeft om “World Leader” te worden en groeimogelijkheden te creëren voor hun medewerkers. Ik wilde dit ervaren en hier aan bijdragen!

Daarna ging alles in de stroomversnelling en was ik, voordat ik was afgestudeerd, al aangenomen voor het Eurofins Traineeship van YSE. Op het moment van schrijven rond ik net mijn eerste maand bij Eurofins af en ben ik bezig met het inventariseren én oplossen van problemen bij de ontvangst van monsters die geanalyseerd moeten worden. In dit project krijg ik te maken met enthousiaste medewerkers en complexe problemen, en dáár word ik dan weer enthousiast van!