YSE

Developing future leaders

Charlotte van Lent, Eurofins powered by YSE

Al tijdens mijn studie handelsingenieur was ik constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen. Vanuit de Universiteit in mijn geliefde Antwerpen kreeg ik zo de kans om de wereld te ontdekken: lessen in wetenschap en economie, bedrijfsprojecten, internationale en lokale verenigingen voor ondernemerschap en leiderschap, een internationale uitwisseling in Canada, zomercursus in China en het occasionele backpacken en reizen. Ook voor mijn eerste échte job wou ik blijven zien, ontdekken, leren en groeien in een uitdagende, internationale en dynamische omgeving.

Als je iets zoekt, vraag je het aan Google en zo kwam ik bij YSE terecht. Als ambitieuze starter die haar talenten en passies wil ontdekken en ontwikkelen wist ik zeker: dit wil ik doen! Van Eurofins had ik toen nog weinig gehoord, maar na wat research ontdekte ik een internationaal groeiend bedrijf met evenveel ambitie als uitdagingen. Bij dit traineeship krijg je de kans om het bedrijf volledig te leren kennen via diverse opdrachten met een sterke focus op de bedrijfsprocessen. Dit terwijl je wordt ondersteund en getraind door YSE. Geen seconde heb ik getwijfeld om mijn sollicitatie in te sturen. Na een succesvolle sollicitatieprocedure mocht ik het dan ook écht gaan doen. Verhuizen naar Nederland was de eerste uitdaging die me te wachten stond.

Ondertussen woon ik in Utrecht en kwam ik terecht in een laboratorium-omgeving die wat lijkt op een productie-omgeving, waar lean en kwaliteit basisbegrippen zijn. Er wordt verwacht dat ik even kritisch ben voor het bedrijf en zijn processen als voor mezelf. Vraagstukken en uitdagingen worden dagelijks voorgelegd en doelstellingen gesteld. Kortom, alles wat ik zocht!

Recente berichten